Kids 2.0

IMG_4457
Jag tänkte på en sak i natt, att det var länge sedan jag skrev nåt om A & J. Minns förr i tiden, då tyckte ni alltid att jag var så vettig, i min mammaroll alltså. Funderat lite på det och undrar vad som var så vettigt med mig då?
Ärlighet och att våga visa sig svag är uppskattat, det behövs, det är jobbigt att tvingas vara stark och att le och att banka huvudet mot väggen i smyg och komma ut med perfekt frisyr och skaka av sig det och inte berätta vad som händer när ingen ser. Alltid vara nöjd och tacksam över livet. Barnen är det bästa som hänt dom förändrade mig osv.

Jag var också vettig pga att jag och min man lät bli att klä ut våra barn i könsstereotypiska färger, det blev som det blev, det vi gillade fick dom börja gilla. Nu klär dom sig mest i keps, tights och roliga tröjor och deras bild av vad dom kan ha på sig har inte ändrat sig så märkbart. Dom har mest reflekterat över att dom aldrig ser vuxna män i klänning, och att vissa på dagis tycker rosa är en tjejfärg men att det inte spelar nån roll för dom tycker det är en fin färg.

Vi pratar mycket om att våga. Att vara solidarisk och att ha ett öppet sinne. Vi pratar om Hitler och om varför vissa äter kött och varför man måste dö. Varje dag är jag så jävla rädd att min egna kaosartade personlighet ska sätta dåliga spår hos dom. Att min ovårdade språk ska smyga sig in i deras urgulliga sätt att prata och att min dåliga matlagning ska få dom magra(obs ej egentligen orolig över detta).

Men dom är verkar glada i alla fall, och trots en skilsmässa och livetsomvändesuppochner verkar dom även trygga. Det är en bra känsla.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Kids 2.0

 1. betterpink skriver:

  På riktigt, du är typ bäst. Du är så jäkla bra. Så nu är det äntligen sagt. 🙂

 2. betterpink skriver:

  På riktigt, du är typ bäst. Du är så jäkla bra. Så nu var det sagt. 🙂

 3. Helt off-topic men jag blev så vansinnigt pepp när jag såg att åtminstone 8 delar av Spung s1 ligger ute på SVTPlay så jag tänkte bara tipsa dig om det! 😀

  • Teres skriver:

   Yes jag vet! Har redan alla avsnitt på dvd men älskar att alla får ta del av Sveriges bästa serie!

   • Eller hur! Åh, jag önskar att jag hade någon i min omgivning som älskar det lika mycket som jag.
    Har just spenderat kvällen med att se mina favoritfragment ur s1 🙂 Har s1 på datorn och såg hela säsongen igen rätt nyligen men inte s2 så jag ser extra mycket fram emot att se de 2 avsnitt jag missade att spela in på VHS ”back in the days” 🙂

 4. Jennie skriver:

  Tja du behöver nog inte oroa dig för du verkar ju vara helt vettig… men oroar sig gör man ju ändå…

 5. zandra karlsson skriver:

  När jag blev mamma bestämde jag att medvetet inte föra över mina nojjor till mina barn. Bara älska dem kompromisslöst och ge dom utrymme att tänka själv. Visst kom mitt socialistiska själ att till viss del genomsyra deras uppväxt…vi har diskuterat, ältat och bråkat med fokus på solidaritet och humanitet….med massor av kärlek. Teres du tänker rätt ochdu handlar rätt! Fortsätt diskutera och ös kärlek över dom! Hjälp dom att väcka deras sinnen och lust! Jag tycker om dig! Mamman till hon som har tatueringar på båda fötterna….:)

 6. Lisa skriver:

  Hej. Min hjärnskrynklare sa något bra till mig som jag så klart inte kan formulera så bra som hon gjorde. Men, att jag inte skulle vara rädd att visa mig och mina svagheter för mina barn, inte gömma eller hålla bort det jag inte gillar av mig själv från dem. Eftersom de antagligen blir ganska mycket som jag. Ärver troligen sånt jag har svårt för hos mig själv. Och jag tror det är rätt, att det som är knasigt hos mig kanske inte behöver vara problematiskt när det ev. dyker upp hos mina barn, om jag visar att det inte är skamligt, att man har rätt att vara som man är. / L

 7. esterii skriver:

  Hej, kikar in som ny och konstaterar när jag läste inlägget att jag borde ha vågat visa mig svag i min sjukdom för barnen när de var små, men jag trodde det var bättre att bita ihop och se stark ut. Idag förstår jag bättre, men man lär sig så långe man lever. Nåväl ska kika vidare, lämnar ett spår och hoppas du en vacker dag vill göra detsamma:) Allt gott!

 8. gladeting skriver:

  Jeg håper jeg blir like flink som deg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s